17 Ocak 2022 - Pazartesi

Zamlar Basın Sektörünü Olumsuz Yönde Etkiledi

Yazar - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 2 dk.
C.Cahit Coşkun

C.Cahit Coşkun

c.cahitcoskun@hotmail.com - 5425165797
Google News

Son Yıllarda ve son aylarda birçok ürüne yapılan zamlar Ülke genelinde ve Şanlıurfa’da basın yayın sektörünü olumsuz yönde etkilemektedir.

Son yıllarda kağıt fiyatlarına, Elektrik, fiyatlarına, Dijital ürün fiyatlarına, yapılan zamlar basın yayın sektörünü ayakta duramaz duruma getirmiştir.

Son bir yılda kağıt fiyatlarına gelen yüzde yüzün üzerindeki zamlar Ulusal ve yerel yayın yapan gazetecileri büyük sıkıntı içerisine soktu. Geçtiğimiz yıllarda SEKA kâğıt fabrikasının özelleştirilmesi nedeniyle, Yazım ve çizim kâğıt fiyatları gün geçtikçe artış göstermiştir. Kağıt fiyatlarının yanı sıra kalıp, elektrik ve diğer ürünlere gelen zamlardan dolayı Gazete sahipleri ayakta duramaz hale gelmiştir. Ayrıca doğrudan temin ile verilen ihaleler nedeniyle, Ülke genelinde ve Şanlıurfamızda Gazetelerin ilan sayılarında da ciddi oranda düşüşler yaşandı.  Yine Temmuz ayında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kamu Kurumlarında gazete aboneliği ve gazete alımına kısıtlama getirilmişti. Gazetelerinin abone sayısı azalan ve resmi ilan sayısı azalan Gazeteciler zor zaten durumdayken, bu sıkıntılara birde son yıllarda ürünlere yapılan zamlar eklendi.

Gazetelerin yanı sıra Televizyon ve İnternet haber siteleri de zamlardan nasibini aldı.

Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir. Bu mesleği icra etmekte olan gazetecilerin görevlerini rahatlıkla yapa bilmeleri için girdi fiyatlarının düşürülmesi için hükümetin gerekli imkanları sağlaması gerekmektedir.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.