24 Eylül 2021 - Cuma

Şanlıurfa’da Uyuşturucu ile Etkin Mücadele Seferberliği Başlatılmalı

Yazar - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 2 dk.
C.Cahit Coşkun

C.Cahit Coşkun

c.cahitcoskun@hotmail.com - 5425165797
Google News

Şanlıurfa İlimizde uyuşturucu madde kullanımının ve satışının önlenmesi için uyuşturucu ile etkin mücadele seferberliği başlatılması gerekmektedir.

 

Türkiye’de ve Şanlıurfa İlimizde hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmaktadır. Uyuşturucu ve Alkol başlama yaşları gittikçe düşmektedir.

Türkiye’de ve Şanlıurfa’da uyuşturucu maddelerin gerek arzının gerekse talebinin yapılmamasına yönelik yoğun bir çalışma yapılması gerekmektedir.

 

Emniyet Teşkilatı ve Jandarma Teşkilatı Şanlıurfa’da uyuşturucu madde kullanan şahıslara ve satıcılarına yönelik zaman zaman operasyonlar düzenlemektedirler.

Bizim isteğimiz bu operasyonların bir uyuşturucu ile etkin mücadele seferberliği başlatılarak aralıksız olarak devam ettirilmesidir.

 

Vatandaşlardan Edindiğim bilgiye göre, Şanlıurfamızın Topdağı Mahallesi, Yakubiye Mahallesi, Dede Osman Mahallesi, Suriyeli vatandaşların çoğunlukla yaşadığı Atatürk Mahallesi (Topçu Meydanı) Kamberiye Mahallesi ve çevreleri başta olmak üzere bazı Mahalle aralarında, Parklarda ve sakin sokaklarında uyuşturucu madde satışı yapılmaktadır.

 

Önceki gün sohbet ettiğim bir Genç kardeşimizin Bana anlattıklarını aktarmak isterim.

 

Genç Kardeşimiz “Abi Kamberiye Mahallesi Karakoyun üzerinde bulunan Parkta geceleri bazı gençler uyuşturucu kullanıyor. Uyuşturucu kullanan geçler Parktan geçenleri korkutarak, para ve telefon gibi eşyalarını istiyorlar. Bu nedenle birçok insan Parktan geçmiyor. Birçok insan Parka çıkıp oturamıyor. Ayrıca yine Parkta uyuşturucu madde satışı yapan şahıslar dolaşıyor” dedi.

 

Sayın Valim Abdullah Erin, Bey başta olmak üzere, Emniyet Müdürümüz Sayın Selçuk Doğuş ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanımız Sayın Metin Düz’ün İlimizde bu uyuşturucu illetinin kökünü kazımak bir seferberlik başlatmalarını Şanlıurfa’mız ve Gençlerimiz için kendilerinden özellikle rica ediyorum.

 

Yazıma son verirken Şanlıurfa’mızda uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışmalar yapan tüm Emniyet ve Jandarma görevlilerine teşekkür ederek, Bu uyuşturucu ile mücadeledeki çalışmalarını sıkılaştırmalarını ve uyuşturucu ile etkin mücadele etmelerini özellikle talep ediyorum.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.