02 Temmuz 2021 - Cuma

Karaköprü'deki Hastane Yerleri Konut Alanına Dönüştürülmesin

Yazar - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 4 dk.
C.Cahit Coşkun

C.Cahit Coşkun

c.cahitcoskun@hotmail.com - 5425165797
Google News

Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi ve Batıkent Mahallesinde bulunan 2 adet 150 dönümlük sağlık tesis alanının konut alanına dönüştürülmek istenmesi Şanlıurfa’da sağlığa büyük zarar verecektir.
 
Şanlıurfa İlimiz’de ve Karaköprü İlçemiz’de Hastane ve Doktor yetersizliği nedeniyle, çoğu Vatandaşlarımız tedavi ve Ameliyat olmak üzere Diğer İllere gitmektedirler.
Vatandaşlarımızın diğer İllere gidip eziyet çekmelerini ve büyük masraflar yapmalarını engellemek için İlimizde Hastane yapılmasına ve Doktor atamalarına ihtiyacımız varken, Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi 3309 ada 1 numaralı parselde bulunan 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile Batıkent Mahallesi 761 nolu parselde bulunan yaklaşık 52 dönümlük Sağlık Tesis alanı imar plan değişiklikleri ile Konut alanına dönüştürülmüştü.
 
TMMOB Şehir Plancılar Odası tarafından açılmış açılan dava ile ilgili usulsüzlükler Danıştay kararı ile iptal edilmişti.
 
Danıştay kararı ile iptal edilen imar plan değişikli 9 Nisan 2021 tarih 3804 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile onaylanan plan değişiklikleri, 21.04.2021 tarihi itibarı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü Belediyesi ve İlgili Muhtarlıklarda ilan askıya çıkmış bulunmaktadır. İmar Kanunu ve ilgili mevzuatlarına aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay kararı ile iptal edilen, bu uygulama ne yazık ki tekrarlanmak isteniyor.
 
Şanlıurfa Eyyübiye İlçesi Akçakale yolu üzerinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Karaköprü arasındaki mesafe yaklaşık 20 kilometredir. Karaköprü’den hastaneye gidip gelmek zorunda olan vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntılar göz önünde bulundurularak, Karaköprü’de bulunan 2 adet 150 dönümlük sağlık tesis alanının mutlaka hastane yapılması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın duyarlılık göstererek, Karaköprü Belediyesine itiraz dilekçesi vermelerini özellikle rica ediyorum. Ben şahsen 18.06.2021 tarihinde Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi ve Batıkent Mahallesinde bulunan 2 adet 150 dönümlük sağlık tesis alanının konut alanına çevrilmesine itiraz ederek Karaköprü Belediyesine dilekçe vermiş bulunmaktayım. Vermiş olduğum dilekçenin örneğini de sosyal medya facebook hesabımdan yayınlamış bulunmaktayım. Arzu eden vatandaşlarımız Coşkun Cahit, hesabıma girerek, dilekçe örneğini alabilirler.
Ayrıca Önceki Akşam Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Sayın Metin Baydilli ile Bu konuyu görüştüm. Sayın Başkan Baydilli’ye Başkanım Şanlıurfa’lı vatandaşlarımız “Hastane ve Doktor yetersizliği nedeniyle, çoğu Vatandaşlarımız tedavi ve Ameliyat olmak üzere Diğer İllere gidiyorlar. Bunu sizlerde biliyorsunuz” dedim. Bu uygulamanın haksız bir uygulama olduğunu 2 adet Hastane yerinin hastane yapılması gerektiğini söyledim. Sayın Başkan’a vatandaştan gelen ve bizlerden gelen itirazların ve aynı zamanda vatandaşlardan gelen tepkilerin dikkate alınmasını istedim. Sayın Baydilli, itiraz dilekçelerini değerlendiklerini iletti bana. Bende Sayın Başkanım itiraz ve tepkileri AK Parti Genel Merkezi ile Cumhurbaşkanlığına da iletecekmisiniz diye sordum? Sağ olsunlar ileteceklerini ifade ettiler.
Umarım Nüfusu 2 milyonun üzerinde olan Şanlıurfa’ya ve Karaköprü İlçesine bu 2 adet hastane kazandırılır” diyerek yazıma son veriyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.