Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasında Şanlıurfa 1. Oldu

Şanlıurfa ve Adıyaman illerinden 5 okulun katıldığı MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması bölge seçmeleri Karaköprü Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.

Kültür Yayın: 17 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2024 17:57:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma, lezzet ve kültür mozaiği mutfağımızın daha iyi anlaşılması ve bu alanda meslek lisesi öğrencilerimizin yetkinliklerini sergilemeleri amacıyla düzenleniyor.

28 gastronomi bölgesinde 81 ilin yiyecek ve içecek hizmetleri alan öğrencilerinin arasından seçilecek bölge birincileri İstanbul'da yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Şanlıurfa ve Adıyaman'ın da içinde bulunduğu bölgemizde Karaköprü Evliya Çelebi MTAL, Adıyaman Besni Servi Erdemoğlu MTAL,  Bahçelievler Saadet Özdemir MTAL, Ceylanpınar Ceylan MTAL ve Halfeti Yukarı Göklü MTAL'nin katıldığı yarışmada Bahçelievler Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin başarılı öğrencileri jüri üyelerinden en yüksek puanı alarak bölgemizi İstanbul'da yapılacak Türkiye Finallerinde temsil etmeye hak kazandılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.