Şanlıurfa'da Geleneksel Halk Oyunları Renkli Yarışmayla Yaşatıldı

Geleneksel halk oyunlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için valilik tarafından başlatılan "Tek Ses İki Hareket" Valilik Kupası 3. Okullar Arası Halk Oyunları yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Kültür Yayın: 29 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.04.2024 19:18:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Şanlıurfa Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eyyübiye Belediyesi'nin katkılarıyla ŞURKAV tarafından düzenlenen okullar arası halk oyunları yarışmasına, lise kategorisinden 35, ortaokul kategorisinden 43 ve ilkokul kategorisinden 38 okul katıldı. Toplamda 120 okulun katıldığı yarışmada, öğrenciler performanslarıyla büyük beğeni topladı.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışmada Karaköprü TOKİ El Battani İlkokulu, Haliliye Süleymaniye Ortaokulu ve Haliliye Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ritmik hareketleri ve sahne performanslarıyla birinci seçildi.

Yarışmada, Lise kategorisinde 1. Haliliye Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2. Haliliye Urfa Anadolu Lisesi ve 3. Halfeti Anadolu Lisesi oldu.

Ortaokullarda, 1. Haliliye Süleymaniye Ortaokulu, 2. Eyyübiye Halilurrahman Ortaokulu, 3. Haliliye Mehmet Saçlı Ortaokulu oldu.

İlkokullarda ise 1. Karaköprü TOKİ Battani İlkokulu 2. Eyyübiye Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu ve 3. Haliliye Profesör Abdulkadir Karahan İlkokulu oldu.

Yarışmada dereceye giren okullara, valilik kupası ve para ödülleri Vali Hasan Şıldak tarafından verildi.

Tören sonrası konuşan Vali Hasan Şıldak, "Gerçekten büyük bir heyecan var. Ödül töreninde ve öncesindeki son yarışmacı grupları izledim. Çocuklarımız halk kültürünün yaşatılması anlamında Şanlıurfa'da büyük bir gayret gösterdiler. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okul kademelerimizden toplam 120 okulumuz halk oyunları yarışmasına katılıp burada mücadele ettiler. Bugün de ilk üçe giren ve mansiyon alan okullarımızı birlikte ödüllendirdik. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz etkinlik hakikaten Şanlıurfa'nın halk kültürünün zenginliğini ve yaşatılmasının çabalarını ortaya koyması açısından çok anlamlıdır. Böyle bir çalışmayı başlatan yöneticilerimize ve destek veren bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.