Şanlıurfalı Annelerden Gazze İçin Vicdan Çağrısı: "İdamlar Durdurulsun, Mescid-i Aksa Özgürleşsin"
Şanlıurfa’da bir araya gelen çok sayıda kadın ve anne, Gazze’de yaşanan insani drama ve Filistinli esirlere yönelik hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla bugün Rabia Meydanı’nda toplandı.

"ADALET VE İNSANLIK ADINA BURADAYIZ”
Grup adına basın açıklamasını gerçekleştiren Nilgün Kaşıkçı, Gazze’de yapılması planlanan idamlara karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Duygu dolu anların yaşandığı açıklamada, Filistin halkının yaşadığı zulmün son bulması gerektiği vurgulandı.
Kaşıkçı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün burada sadece birer vatandaş olarak değil, yüreği yanan anneler olarak toplandık. Gazze’de kardeşlerimizin idam edilmesine sessiz kalamayız. Mescid-i Aksa’nın kapılarının ardına kadar açılmasını ve Filistinli esirlerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını istiyoruz."
FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR
İkindi namazı sonrasında gerçekleştirilen buluşmada, ellerinde dövizler ve Türk-Filistin bayraklarıyla meydanı dolduran Şanlıurfalı kadınlar; "adalet, vicdan ve insanlık" vurgusu yaptı. "Mescid-i Aksa ve Filistinli Esirler İçin Özgürlük" temasıyla düzenlenen etkinlikte, bölgedeki ablukanın kaldırılması ve barışın tesisi için dua edildi.
Katılımcılar, vicdan sahibi her bireyin bu haklı mücadeleye destek vermesi gerektiğini belirterek, Filistin halkının yalnız olmadığını tüm dünyaya bir kez daha haykırdı.

