Harran Üniversitesi Yönetiminden TÜBİTAK Başkanı’na Ziyaret

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ve Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın’ı ziyaret etti.

Spor Yayın: 10 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 10.10.2024 17:54:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın, Harran Üniversitesi'nin TÜBİTAK proje başvuru ve kabulleri konusundaki son 2 yılda elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Harran Üniversitesi Rektörü Güllüoğlu, tarafından dijital üniversite ile ilgili çalışmaları dinleyen Aydın, tez yönetim sisteminin TÜBİTAK-Üniversite uyumu açısından önemli ve verimli bir yazılım sistemi olduğunu, projenin bu hali ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl verilen Verimlilik ödüllerine aday olması gerektiği konusunda bizleri cesaretlendirdi. Davetimiz üzerine TÜBİTAK Başkanı ekibi ile birlikte Harran Üniversitesini ziyaret edecekleri sözünü de verdi.

 

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı ve TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selek ile de görüşmeler gerçekleştirildi.

ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı, Son iki yılda ARDEB Programlarında kabul edilen proje sayılarında yaşanılan artışın dikkat çekici olduğunu vurgulayarak, bu ivmenin artarak süreceğine dair temennisini iletti. 2023 ve 2024 yılında Harran Üniversitesi akademisyenleri tarafından alınan toplam proje sayısının 55’e ulaştığı ve bu sayının sarfedilen büyük çabanın sonucu olduğu vurgulandı.

 

TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek ise 2023 yılı sonrasında Şanlıurfa Teknokent aracılığıyla alınmış projelerde üstün başarılar görüldüğünü, 2023 yılında 5, 2024 yılında ise 3 olmak üzere toplam 8 TEYDEB projesinin desteklendiğini ifade etti. Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Teknokent’in potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda bu sayının artacağını düşündüğünü söyleyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmeler, TÜBİTAK’ın Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Teknokent’e her türlü desteğin verileceğinin ifade edildiği olumlu bir atmosferde sonuçlandı.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.