Tülmen’de Yaşam Durma Noktasında!..

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde Tülmen ve çevre köylerde yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerine Tülmen Kalkınma ve Dayanışma Derneği tepki gösterdi.

GÜNCEL Yayın: 25 Haziran 2026 - Perşembe - Güncelleme: 25.06.2026 23:26:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News


Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde Tülmen ve çevre köylerde yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerine tepki gösteren Tülmen Kalkınma ve Dayanışma Derneği, kesintilerin 12 saati aştığını belirterek tarım, içme suyu ve günlük yaşamın ciddi şekilde etkilendiğini vurguladı. Dernek, altyapı sorunlarının çözülmesi için yetkililere acil müdahale çağrısında bulundu.
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan Tülmen Kalkınma ve Dayanışma Derneği, köyde ve çevre yerleşimlerde uzun süredir devam eden elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaparak yetkililere çağrıda bulundu.
Dernek tarafından yapılan açıklamada, bazı günlerde 12 saati aşan kesintilerin yaşandığı belirtilerek, bu durumun günlük yaşamı ciddi şekilde olumsuz etkilediği ifade edildi. Kesintilerin özellikle içme suyu temini, haberleşme, eğitim ve sağlık hizmetlerinde büyük aksamalara yol açtığı vurgulandı.
“Tarımsal üretim ciddi risk altında”
Açıklamada, elektrik kesintilerinin en ağır etkisinin tarımsal üretimde görüldüğü belirtilerek, sulama sistemlerinin devre dışı kalması nedeniyle ekili alanların kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ve ciddi verim kayıpları yaşandığı ifade edildi.
“Temel hizmet, lütuf değil haktır”
Dernek, elektrik hizmetinin temel bir kamu hizmeti olduğuna dikkat çekerek, yaşanan sorunların artık kronik hale geldiğini ve kalıcı çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.
Açıklamada, “Köyümüzün ve çevre köylerin kaderi her yıl tekrarlanan kesintilere mahkûm edilmemelidir” ifadelerine yer verildi.
Yetkililere çağrı
Tülmen Kalkınma ve Dayanışma Derneği, ilgili elektrik dağıtım şirketi başta olmak üzere tüm yetkili kurumları göreve davet ederek, altyapının güçlendirilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için ivedi adım atılmasını istedi.
Dernek Başkanı Abdulsamed Uğur Elçi, sorunun çözümü için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.