Şanlıurfalıları Zengin Edecek Buluş

Yaz aylarında sıcaklığın 45 dereceyi bulduğu, kış aylarında ise ortalama 25 derece ölçüldüğü Şanlıurfa’da, sıcak hava nedeniyle insanlar gölgede dahi terliyor. Çinli bilim insanlarının geliştirdiği yeni bir buluş ise kentte gündem oldu.

GÜNCEL Yayın: 02 Eylül 2025 - Salı - Güncelleme: 02.09.2025 20:08:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 35 sn.
Google News

South China Morning Post'ta yer alan habere göre araştırmacılar, insan vücudundaki ısıyı elektriğe dönüştürebilen “termoelektrik kauçuk” adı verilen esnek bir malzeme geliştirdi. Vücut ısısını enerjiye çeviren bu sistem, özellikle sıcak iklimlerde yaşayanlar için önemli bir gelir kapısı olabileceği yorumlarına neden oldu.

Uzmanlar, teknolojinin yaygınlaşması halinde Şanlıurfalıların adeta “terleyerek elektrik üretebileceğini” belirtiyor. Vatandaşlar ise “Urfa sıcağında bu buluş bizim için servet değerinde olur. Tarımsal alanlarımızı rahatlıkla sulayabiliriz” diyerek gelişmeye ilgi gösterdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.