Op. Dr. Hasan Burak Rastgeldi’nden Gebelere Ramazan Uyarısı

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hasan Burak Rastgeldi, Ramazan ayı dolayısıyla gebelik döneminde oruç tutma konusunda en sık yöneltilen sorulara açıklık getirdi.

SAĞLIK Yayın: 04 Mart 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 04.03.2026 21:55:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Op. Dr. Rastgeldi, anne ve bebek açısından herhangi bir risk bulunmadığı sürece gebelerin oruç tutabileceğini belirterek, “Bebekte gelişme geriliği, amniyon sıvısında azalma gibi riskli durumlar söz konusuysa ya da annenin beslenmeyle ilgili sağlık problemleri varsa oruç tutulmasını önermiyoruz” dedi.

 

Oruç tutmaya karar veren gebelerin beslenme düzenine özellikle dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Rastgeldi, iftar ve sahurda dengeli ve yeterli beslenmenin önemine işaret etti. Sahurda ağırlıklı olarak karbonhidrat tüketilmesinin gün içinde kan şekerinde ani düşüşlere neden olabileceğini belirten Rastgeldi, bunun hem anne hem de bebek sağlığı açısından çeşitli riskler doğurabileceğini ifade etti.

 

İslami açıdan da gebelik ve hastalık durumlarında oruç tutulmamasına yönelik kolaylıklar bulunduğunu hatırlatan Rastgeldi, oruç tutmak isteyen gebelerin mutlaka doktor kontrolünden geçerek kendi sağlık durumları ve bebeklerinin gelişimi hakkında bilgi almaları gerektiğini söyledi.

 

Op. Dr. Hasan Burak Rastgeldi, tüm vatandaşlara sağlıklı bir Ramazan ayı diledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.