DMD Hastası Ömer Asaf İçin Yardım Kampanyasında Kritik Süreç

Siverekli 4,5 yaşındaki DMD hastası Ömer Asaf Sürücü’nün tedavi kampanyasının iptal edilmemesi için bu ay içinde yalnızca 464 bin TL toplanması gerekiyor.

SAĞLIK Yayın: 11 Şubat 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 11.02.2026 14:45:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yüzde 1’lik hedefe ulaşılamazsa valilik izni sona erecek ve kampanya tamamen kapanacak.

Siverekli Fuat Sürücü ve Bahar Sürücü çiftinin evladı olan 4,5 yaşındaki Ömer Asaf, henüz çok küçük yaşta ölümcül bir kas hastalığıyla, Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile mücadele ediyor. Ömer Asaf’ın yaşam umudu olan tedavi için yürütülen yardım kampanyasında ise kritik bir eşik aşılmak üzere.

Valilik onayıyla sürdürülen kampanyanın devam edebilmesi için bu ay içinde en az yüzde 1’lik bağış hedefine ulaşılması gerekiyor. Aksi takdirde, kampanyanın valilik izni iptal edilecek ve ikinci bir izin verilmeyecek. Ne yazık ki şu ana kadar bu yüzde 1’lik hedefe dahi ulaşılamadı.

Geri Dönüşü Olmayan Bir Hastalık: DMD

DMD, kasları zamanla eriten, çocukların önce yürüyemez hâle gelmesine, ardından solunum ve kalp yetmezliğine yol açan ilerleyici ve geri dönüşü olmayan bir genetik hastalık. Bugün için dünyada bu hastalıkla mücadelede tek umut, yurt dışında uygulanan gen tedavisi.

Ancak bu tedavinin bedeli yaklaşık 2.9 milyon dolar. Bir aile için imkânsız görünen bu rakam, toplumsal dayanışma ile mümkün olabiliyor.

“Bir Yüzde, Bir Hayat”

Ömer Asaf daha 4,5 yaşında. Koşmak, oynamak, büyümek istiyor. Her sabah ailesiyle birlikte bir umutla uyanıyor. Minicik bedeni büyük bir mücadele verirken, onun için zaman her geçen gün daha da değerli hâle geliyor.

Ailesi ve gönüllüler, özellikle Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde, hayırseverlere çağrıda bulunuyor:

“Belki vereceğiniz küçük bir destek, Ömer Asaf’ın hayatında büyük bir mucizeye dönüşecek. Kampanyanın kapanmaması için sadece yüzde 1… Sadece bir umut.”

Kampanya Sona Ererse Umutlar Da Zarar Görecek

Yetkililerden alınan bilgiye göre, mevcut izin iptal edilirse yeniden kampanya açılması mümkün olmayacak. Bu da Ömer Asaf’ın tedavi şansının ciddi şekilde tehlikeye girmesi anlamına geliyor.

Ömer Asaf’ın gülüşü, çocukluğu ve geleceği için şimdi birlik olma zamanı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.