Şanlıurfa'da TÜBİTAK 4006-C Bilim Fuarı Festivalinin Açılışı Gerçekleştirildi

Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006-C Bilim Fuarları Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi.

BİLİM Yayın: 11 Haziran 2026 - Perşembe - Güncelleme: 11.06.2026 17:20:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 1 dk.
Google News

İki gün sürecek festival, İl Millî Eğitim Müdürlüğü fuaye alanında 13 ilçeden öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla büyük bir coşku içerisinde başladı.

Festival kapsamında, öğrencilerimizin aylar süren emek, araştırma ve özveri sonucunda hazırladıkları projeleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bilimsel düşünme, araştırma, problem çözme ve üretkenlik becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayan etkinlik, öğrencilerin proje deneyimlerini paylaşmalarına ve farklı çalışmaları yakından incelemelerine imkân tanıdı.

TÜBİTAK 4006-C Bilim Fuarları Festivali ile öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara olan ilgilerinin artırılması, proje kültürünün yaygınlaştırılması ve nitelikli projelerin daha geniş kitlelerle buluşturulması hedefleniyor.

Festivalin açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, il millî eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, müdürlük personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İki gün boyunca devam edecek festivalde, 13 ilçeden gelen öğrenciler projelerini sergileyerek ziyaretçilere bilim ve teknoloji dolu bir deneyim sunacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.