Şanlıurfa da Merkezi Biyomedikal Teknik Servis Birimi Kuruluyor

Şanlıurfa il Sağlık Müdürlüğü tarafından daha Çocuk hastanesi ek binası olarak kullanılan binada Merkezi Biyomedikal Teknik servis birimi kuruluyor.

Sağlık Yayın: 12 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2024 18:18:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Şanlıurfa il Sağlık Müdürlüğü tarafından daha Çocuk hastanesi ek binası olarak kullanılan binada birçok malzemesi Bingöl de yıkım kararı alınan bir hastaneden temin edilerek tadilat işlemleri başlatılan binada Merkezi Biyomedikal Teknik servis birimi kuruluyor.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Hizmet Başkanları ile birlikte Merkezi Biyomedikal Teknik servis birimi inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat yetkililerinden süreç hakkında bilgi aldı. Üç katlı binanın iki katı Merkezi Biyomedikal Teknik servis birimi üst katıda Göçmen sağlığı birimi olarak kullanılacak 

Büyük bir hızla devam eden bilimsel ve teknolojik gelişmeler, tıp ve sağlık alanını da önemli ölçüde etkilemiştir. Satın alınan tıbbi cihazların tam zamanlı çalıştırılması, kullanım sırasında periyodik bakım, onarım ve kalibrasyonları ile kullanıcı eğitiminin yapılması, bunun sonucunda da maliyetler artmıştır. Bu açıdan teknolojiyi kullanan sağlık personeli ile bunu üreten teknik elemanlar arasında aracılık görevini üstlenecek, olayları hem tıbbi hem de mühendislik açıdan değerlendirebilecek, Biyomedikal Mühendislik Hizmetlerinden yararlanılması kaçınılmaz olmuştur.

Sağlık teknolojisindeki hızlı gelişmeler, hastaların hizmet kalitesi beklentilerinin artması, hastanelerin topluma daha etkili sağlık hizmeti sunma arzusu; teşhis ve tedavi ile ilgili cihazların niteliğinin gelişmesi sonucu, bu alandaki harcamalarda önemli artışlar gündeme gelmiştir. Aynı zamanda tıbbi cihazların yıllık bakım-onarım masrafları da artarak, bazı cihazlarda satış değerinin %5 ile 10'u gibi yüksek oranlara ulaşmıştır

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz ilimizde kurulacak bu birim ile il genelinde HEK ‘e ayrılacak cihazları kontrol ederek, Medikal cihazların bakımlarının ve onarımlarının yapılması veya yaptırılmasını sağlanacak. Firmalara bakım onarım ve arıza tespiti için giden ve gelen cihazların takibini yapacak. Medikal cihazların yönetmeliklere uygun olarak kalibrasyon işlemlerinin takip edilecek. 

Bu şekilde Cihazların kullanım ömrünün uzaması sağlanır, cihaz kullanım maliyetlerimiz azalacak

Arızalar sebebiyle meydana gelecek zaman kaybı minimuma inecek,

Hatalı kullanım, hatalı sarf kullanımı varsa periyodik bakım sırasında fark edilip gerekli uyarılar yapılır, Cihaz yazılımları güncel tutulur, Yetkili olmayan firmaların cihaza müdahalelerinin önüne geçilmiş olacak, Arızalı olarak saptanan cihazların onarım ve kalibrasyonunun yapılması güvenilir cihazlarla personel ve doktor kadrosunun verimliliği artacaktır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.