Sanayi Üretim Endeksi Şubat 2026'da Yıllık Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu Şubat 2026'da Sanayi üretiminin yıllık %2,2 arttığını açıkladı.

GÜNDEM Yayın: 10 Nisan 2026 - Cuma - Güncelleme: 10.04.2026 17:37:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 50 sn.
Google News

Sanayinin alt sektörleri (2021=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2026 yılı Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,1 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi %2,4 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,2 azaldı.
 

Sanayi üretimi aylık %2,6 arttı

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2026 yılı Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %0,4 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi %3,3 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %3,6 azaldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.