Ülkemizde “Siyonizm Destekçisi Yatırım İstemiyoruz” Eylemleri Sürüyor
İstanbul’un Üsküdar ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlar, yeni açılan McDonald’s şubesine tepki gösterdi.

Restorana giren müşterilere seslenen grup, “Sizin hiç mi vicdanınız yok! Nasıl burada oturursunuz? Parasını ben vereyim, başka yerde yiyin…” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Türkiye’nin farklı illerinde de benzer protestolar devam ediyor. Vatandaşlar, her yıl kazançlarının önemli bir kısmını İsrail ordusuna bağışladığı iddia edilen firmalara karşı eylemler düzenliyor. Protestocular, özellikle Müslümanların bu işletmelere gitmemesi gerektiğini vurgularken, Filistin’de yaşanan saldırılar sürerken bu şirketlere destek verilmesini kabul etmediklerini ifade ediyor.
Eylemler sırasında sık sık “Siyonizm destekçisi yatırımlara karşıyız” sloganları atılırken, vatandaşlar bu işletmelerin ülke genelinde faaliyet göstermesine karşı olduklarını belirtti. Müslümanların bu işletmelere para kazandırmaması gerektiği belirtiliyor.

