Şanlıurfa'da Bağımlılıklarla Mücadele Seminerleri Devam Ediyor

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından yürütülen bağımlılıklarla mücadele seminerleri tüm hızıyla devam ediyor.

Spor Yayın: 26 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.04.2024 18:00:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

 Sene başında planlanan takvime uygun olarak 13 ilçede gerçekleştirilen seminerler, öğrencilere önleyici eğitimler vererek onları bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Bağımlılıklarla mücadele koordinatörü Muharrem Çelik, seminerlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Türkiye bağımlılıklarla mücadele eğitimi modelleri doğrultusunda PDR öğretmenlerimiz tarafından gönüllülük esasına göre gerçekleştirildiğini açıkladı. Çelik, "Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiğimiz seminerler, amacına ulaşma konusunda oldukça başarılı oldu." diyerek seminelerin etkisini vurguladı.

Evliya Çelebi Anadolu Lisesi öğrencilerine verilen seminerde, bilinçli teknoloji kullanımı, bağımlılık yapıcı maddelerin zararları ve tehlikeleri konularında eğitim verildi. Eğitimci Muharrem Çelik, drama tekniğini kullanarak öğrencilerin düşünmelerini sağladı ve eğlendirerek verimli bir eğitim sundu. Mehmet Bektaş ise sunumuyla öğrencilere arkadaş seçimi ve zararlı alışkanlıklar konusunda uyanık olmalarını ve yanlışlara hayır deme bilincini kazanmalarını sağladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.