Haliliye'de Enderun Usulü Teravih Geleneği Yaşatılacak

Haliliye Belediyesi, Osmanlı’dan günümüze uzanan Enderun usulü teravih geleneğini Şanlıurfalılarla buluşturacak. Program, 6 Mart Cuma günü saat 19.45’te Mevlana Celaleddin-i Rumi Camii’nde gerçekleştirilecek.

GÜNCEL Yayın: 05 Mart 2026 - Perşembe - Güncelleme: 05.03.2026 21:18:00
Editör - Mehmet Coşkun
Okuma Süresi: 43 sn.
Google News

Osmanlı döneminde uygulanan ve ezan, kamet, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, kasideler ve dualarla icra edilen Enderun usulü teravih, Haliliye Belediyesi ile Şanlıurfa’da yaşatılmaya devam ediyor.

 

Teravih namazını ilahi, salavat ve tekbirlerle güzelleştiren, beş ayrı makam icra edilerek kılınan Enderun usulü teravih namazı cumhur müezzinliği eşliğinde eda edilecek. Mevlana Celaleddin-i Rumi Camii’nde düzenlenecek programda şu isimler yer alacak:

 

Bestekâr – Ses Sanatçısı Mehmet Kemiksiz

 

Tasavvuf Müziği Sanatçısı Mustafa Akbaş

 

Musiki İcra Heyeti

 

Enderun Hafızları:

 

Yunus Balcıoğlu

 

Ahmet Uzunoğlu

 

Ramazan Kutlu

 

Hüseyin Akbulut

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlevi mukabelesinin de yer alacağı programa tüm vatandaşlar davet edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.