Başkan Gülpınar, Şanlıurfa’da Yeni Kentsel Dönüşüm Projesi Başlatıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın öncülüğünde Şanlıurfa’da dev dönüşüm başlıyor.

GÜNCEL Yayın: 18 Aralık 2025 - Perşembe - Güncelleme: 18.12.2025 21:40:00
Editör - Mehmet Coşkun
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Haliliye ilçesindeki Hızmalı ve Atatürk Mahallelerini kapsayan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 27 bin 380 metrekarelik alanda büyük bir rekreasyon alanı hayata geçiriliyor. 85 yapı ve 250 bağımsız birimin kamulaştırılacağı projenin bedeli tamamen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Kasım Gülpınar’ın öncülüğünde, Haliliye ilçesinin çehresini değiştirecek önemli bir dönüşüm projesine daha imza atıyor. Şehir merkezinde can ve mal güvenliğini tehdit eden, fiziksel açıdan yıpranmış ve sosyo-ekonomik olarak dönüşüme ihtiyaç duyan bölgelerde hayata geçirilen “2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” kapsamında Hızmalı ve Atatürk Mahallelerini kapsayan dev bir rekreasyon projesi başlatıldı.

Projenin güney sınırını Karakoyun Deresi oluştururken, kuzeyde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (eski Devlet Hastanesi) yer alıyor. Tarihi Justinyen Su Kemeri ile Hızmalı Köprü arasında kalan bu özel alan, imar planında "Rekreasyon Alanı" olarak tanımlanıyor. Toplamda 27.380 m²’lik bir alan üzerinde şekillenen proje, bölge halkı için yeni bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.

Rekreasyon alanı içerisinde toplam 85 yapı ve 250 bağımsız birim yer alıyor. Bu alanın 18.007,84 m²’lik kısmı mülkiyet alanı olarak belirlenmiş durumda. Hak sahipleriyle kamulaştırma amacıyla uzlaşma görüşmeleri devam ederken, projenin tamamlanmasının ardından bölgedeki yapıların tahliyesi ve yıkımı gerçekleştirilecek.

Toplam inşaat yapı alanı 23.179,82 m² olan projenin kamulaştırmaya esas alanı 18.007,84 m² olup, kamulaştırma süreci Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek ve bedeli belediye tarafından karşılanacak.

PROJENİN STARTI VERİLİYOR

Hızmalı ve Atatürk Mahallelerini kapsayan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk uygulama çalışmaları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın katılımıyla 19 Aralık Cuma günü saat 14.30’da düzenlenecek programla başlatılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.