Tıp Fakültesi Dekanı Şimşek, Hakkında Yapılan Haberlere Cevap Verdi

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şimşek, hakkında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek basın açıklaması yaptı.

Spor Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 14:33:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Dekan Şimşek Yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kanal Urfa Haber Sunucusu Mehmet Emin Tapan tarafından 17.04.2024 tarihinden itibaren şahsım adına karalayıcı, asılsız Tweetler atılarak haberler yapılmış ve yapılmaya da devam edilmektedir.
Yapılan kasıtlı ve suçlayıcı ifadeler, şahsımı ve meslek itibarımı küçük düşürmeye yöneliktir. Yapılan haber ve atılan Tweetlerdeki içeriklerin gerçek bilgiyi yansıtmadığı, içeriğinin doğru olmadığına dair delillerimi kamuoyu ile paylaşıyorum.
Dedikodu ve yanlış bilginin daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla ilgili duyuruyu yapma mecburiyeti doğmuştur. Düzeltmenin yanında yine ekte sunmuş olduğum cevap yazımın ilgili medya kuruluşları tarafından yayınlanmasını talep ediyorum.
Görsel ve işitsel medyada 17.04.2024 tarihi itibarı ile Kanal Urfa Haber Sunucusu Mehmet Emin Tapan tarafından “Babasının, kliniğimize geldiğinde muayene sonrasında babasına katarakt ameliyatının yapıldığı fakat iyileşmediği, tekrar getirildiği ve gözüne iğne yapıldığını buna rağmen iyileşmemesi üzerine tekrar muayene olmak istediklerinde bana ulaşamadıklarını bunun üzerine kendilerinin de Gaziantep’in Nizip ilçesinde bir göz doktoruna gittiklerini belirtmiştir. Doktor ise babasının %1 gördüğünü ve ameliyatta göz arkası perdenin delindiğini belirtmiş ve bunun üzerine tarafıma tekrar babasını getirmek istediklerini fakat tarafıma ulaşamadıklarını” belirtmektedir.
Buna bağlı olarak sunucu Mehmet Emin Tapan bir dizi tweet atmaya, durumu sunduğu haber programına dâhil ederek kendince kamuoyunu bilgilendirme gibi görünerek yanıltmaya çalışmaktadır. Yine tüm bunlara ek olarak çalakalem bir yazı ile gerçek bilgi ve belgelerden uzak, bazı haberlerde bilgiler çarpıtılarak bazı internet gazetelerinde haberin yayılmasını sağlamıştır.
İlgili şahsın yapmış olduğu karalama ve iftira niteliğindeki beyanlarını somut bilgiler ışığında yalan olduğuna ilişkin bilgileri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.
1- İlgili kişinin babası olan (Hasta E.T) Hasta Bilgi Sistemi bilgi sisteminde Dış Merkez Hastanelerde göz polikliniğine müracaat etmiş, ilgili hastanede, dış merkezde, şahsın babası katarakta bağlı göz ameliyatı yapılmış, ancak görmesi artmamış. Dış merkezdeki Doktor göz arkasında yırtık olması ve zar olması sebebiyle hastayı üniversite hastanesine (şahsıma) yönlendirmiştir.  Şahsımın da üniversite hastanemizde göz bölümü anabilim dalı başkanı olmam ve alanımda Şanlıurfa ilimizde tek retinacı olmam nedeniyle tüm randevularım 3-4 aylık periyotlarda doludur.
Ancak acil hastalara gerekli durumlarda öncelik verilmektedir. Mehmet Emin Tapan’ın babasının göz hastalığının kritik olması sebebiyle idare üzerinden randevu oluşturulmuş, bunun üzerine ilgili kişinin babası muayene edilerek bir tedavi şeması çıkarılmıştır.
2- İlk gittiği hastanede yapılan başarısız ameliyatın giderilmesi maksadıyla hastaya 5 yıllık bir tedavi süreci planladım. Bu sürecin başında hastaya tarafımca başarılı bir ameliyat yapıldı ve tedavi şeması kendisine anlatıldı, bu durumun tedavisinin uzun süreçli olduğu anlatıldı.
Ancak ilgili şahıs kendisine planlanan 5 yıllık tedavi sürecine riayet etmedi. Önceki retinasındaki hastalığı ve başka hastanede almış olduğu yanlış ameliyat hizmeti sebebiyle gözündeki görme kaybını şahsımıza izafe etmeye çalışması, bilim ve vicdandan uzak, tamamen art niyete bağlı girişimler olduğu aşikârdır.
Belirttiğim bu hususların tamamı Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında mevcuttur.
Hastanın ilk önce hangi sağlık kurumuna gittiği, hangi sağlık hizmetlerini aldığı, mevcut rahatsızlıklarının neler olduğu dikkate alındığında yukarıda belirttiğimiz hususların tamamı bilgi ve belgeye dayalı olduğu anlaşılacaktır.
3- İlgili kişinin babasına gerekli tüm müdahalelerin yapılmış olması ayrıca kişinin tedavisinin devam etmesi, tüm bu olayların mesnetsiz olduğunu kanıtlamaktadır.
4- Şahsım ve sekreterimin telefon numaraları hasta ve hasta yakınlarımızda ayrıca randevu almak isteyen vatandaşlarımızda da mevcuttur.
Tüm mesaimi hastalarının iyileşmesine vermiş bir hekim olarak kim olduğuna bakılmaksızın Hipokrat yeminine bağlı kalarak herkese eşit yaklaşmakta ve tedavilerini Tıp ilminin imkân verdiği ölçüde gerçekleştirmeye çalışmaktayım.
İlgili şahsın yayınlattığı haberlere bakıldığında haber içeriklerinin birbiri ile çeliştiği açıkça görülmektedir.
Sunucu Mehmet Emin Tapan’ın tüm amacının şahsımı karalamak olduğu, şahsıma asılsız iddialarla karalama kampanyası başlattığı aşikardır. Hiçbir somut delil gösterilmeden, ilgisiz olayları neden-sonuç ilişkisi barındırmaksızın birbirine bağlayan bu iddialar tümüyle asılsız ve gerçek dışıdır.
Sunucu Mehmet Emin Tapan, Gazetecilik meslek etiğini hiçe sayarak hiçbir somut delil göstermeden, soyut ve yanlış bilgilerle planlı ve programlı itibar suikastı yapmaya çalışmaktadır. Gazetecinin tüm amacının kamuoyunda kasıtlı bir şekilde yanlış algıya yol açmak olduğu bellidir. Ayrıca ilgili şahıs Mehmet Emin Tapan, medya gücünü kullanarak şahsıma yönelik iftira ve itibarın zedelenmesi suçu işlemiştir (TCK m. 125 , 267 vd)
Şanlıurfa’da Göz Sağlığı hizmetlerinin batı illeri eş değerinde kalkınması, vatandaşlarımızın başka illere giderek mağduriyet yaşamamaları amacıyla uzun zamandır var gücümle çalışmaktayım. Sağlık konusu hiç kimse için siyasetin bir parçası olmamalıdır.
Bu kişi şahsi çıkarlarının gerçekleşmesi veya şahsi amaçları doğrultusunda hastanemizin en aktif en fazla hasta tedavi eden, hatta sağlık turizmine açılan kapısı Göz kliniğini bilerek ve kasten hedef almaktadır.  Şahsım üzerinden şanlı şehrimizin Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi ve şehrimizin güzide kurumu Harran Üniversitesi yıpratılmaya çalışılmaktadır. Gerçek dışı iddialarla kurumlarımızın hedef alınmasına asla izin vermeyeceğiz.
Bu vesileyle, gazetecilik etiği ile bağdaşmayacak şekilde mesnetsiz bilgi yayan ve Hastanemizi zan altında bırakma sorumsuzluğunu sergileyen kişi/kişilere yönelik hukuki haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isterim.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                                                             

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.