Siverek'te Seçim İptal Edildi

Şanlıurfa İl Seçim Kurulu, Yeniden Refah Partisi'nin itirazı üzerine Siverek'te seçimlerin iptaline karar verdi.

Siyaset Yayın: 07 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 07.04.2024 00:12:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yeniden Refah Partisi usulsüz oy kullanımı ve geçersiz sayılan oyları gerekçe göstererek İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yaptı. İlçe Seçim Kurulu itirazı usulden reddetmişti.

Yeniden Refah Partisi İlçe Seçim Kurulunun itirazlarını usulden red etmedinin ardından İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Şanlıurfa İl Seçim Kurulu YRP'nin itirazını kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

İl Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptaline karar verdi. İlçe Belediye Başkanlığı seçimi, 2 Haziran’da yenilenecek.

31 Mart seçimlerinde kesin olmayan sonuçlarına göre, AK Parti adayı Ali Murat Bucak yüzde 40,23, Yeniden Refah Partisi adayı Hasan İzol ise yüzde 40,17 oy almıştı. 

Daha önce Şanlıurfa'nın Hilvan ve Halfeti ilçelerinde de seçimler iptal edilmişti. Siverek'te seçimlerin iptaline karar verilmesiyle birlikte, Şanlıurfa'da seçimi iptal edilen İlçe sayısı 3'e çıktı.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.