Harran Üniversitesi Taş Sergisi Açtı

Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından birbirinden değerli sanat eserlerini buluşturan ‘Taş Sergisi’ izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Sanat Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 17:34:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programında, yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Hülya Öztürk Tel ve Öğr. Gör. Dr. Mahmut Karaçizmeli’nin yaptığı Süsleme ve Onarım Teknikleri dersi kapsamında tasarlanan örnek uygulamalar sergilendi.

Şanlıurfa geleneksel mimarisinin yapı malzemesi olan Urfa taşı ile işlenmiş eserlerin sergilendiği etkinlikte, el işçiliği ve cnc teknolojisinin kullanılarak oluşturulan konsept olarak Şanlıurfa geleneksel kent dokusundaki geometrik ve bitkisel motifler kullanıldı.

Mimari Restorasyon 2. sınıf öğrencilerinin yoğun bir emek ve özveriyle yaptıkları taş eserler büyük ilgi çekti.  Mimari Restorasyon Taş Atölyesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen sergi, Harran Üniversitesi akademik ve idari personel ile öğrencileri bir araya getirdi.

Eyyübiye Yerleşkesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Taş Atölyesi içerisinde sanat tutkunlarını buluşturan sergiye, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile eşi Öğr. Gör. Nesrin Güllüoğlu, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Şahin, akademik-idari personel ile sanatseverler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik, Mimari Restorasyon Programı hocalarına teşekkür belgesi takdimi ve öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.