4 Yaşındaki Muhammed Ranas Çelik’in Vefatına İlişkin Aileden Açıklama
Antalya Alanya’da Bir Otelin havuzda boğulma tehlikesi geçirip ardından vefat eden 4 Yaşındaki Muhammed Ranas Çelik’in ailesi basın açıklaması yaparak Otelin boğulma tehlikesinde büyük ihmali olduğunu iddia etti.

ÇELİK AİLESİ'NİN KAMUOYUNA VE YETKİLİLERE DUYUSU İLE İDDİASI ŞÖYLE:
Antalya’nın Alanya ilçesi Okurcalar Mahallesi’nde bulunan bir otelde, ailemizin değerli ferdi Mustafa Çelik, eşi ve iki çocuğuyla birlikte tatilde bulundukları sırada yüreklerimizi dağlayan ve ağır ihmaller zinciri içeren müessif bir olay yaşanmıştır.
4 yaşındaki evladımız Muhammed Ranas Çelik, otelin havuzunda boğulma tehlikesi geçirmiş; durumu fark eden babası derhal havuza atlayarak evladını sudan çıkarmıştır. Olay anında otelde can güvenliğini sağlayacak eğitimli bir cankurtaranın veya görevlinin bulunmaması, ilk müdahalenin yetersizliği ve tesiste hazır bir ambulansın olmaması ciddi bir sorumsuzluk örneğidir. Evladımıza ilk ve tek hayati müdahaleyi, o sırada otelde tatilci olarak bulunan bir doktor yaklaşık 35 dakika boyunca kalp masajı yaparak gerçekleştirmiştir.
Özel bir ambulansla önce Alanya’ya, ardından Antalya Şehir Hastanesi’ne sevk edilen ve ana-babası da birer sağlık çalışanı olan bilinçli ailemizin tüm çabalarına, doktorların müdahalesine rağmen 4 yaşındaki Muhammed Ranas’ımız, otelin ağır ihmalkarlığı yüzünden verdiği 2 günlük yaşam mücadelesini kaybederek vefat etmiştir.
Yaptığımız araştırmalarda ve basına yansıyan bilgilerde, aynı otelde geçtiğimiz yıl da 8 yaşlarında bir kız çocuğumuzun benzer bir ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntü ve endişeyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu durum, söz konusu işletmede güvenlik ve insan hayatı konusunda süregelen, ders alınmayan kronik bir vurdumduymazlığın açık göstergesidir.
Çelik Ailesi olarak acımız tarifsizdir. Başka ailelerin ve başka masum evlatların aynı acıyı yaşamaması, bu tür vurdumduymazlıkların cezasız kalmaması adına konunun sonuna kadar hukuki takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.
Bu kapsamda;
Otel yetkilileri ve sorumlular hakkında soruşturmanın derinleştirilmesini,
Başta kamera kayıtları olmak üzere tüm delillerin karartılmadan acilen güvence altına alınmasını,
İşletmenin mevzuata ve can güvenliği standartlarına uygunluğunun en üst düzeyde denetlenmesini talep ediyoruz.
Çocuk sevgisi ve şefkatiyle tanınan Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi olmak üzere; Kültür ve Turizm Bakanlığımızı, Adalet Bakanlığımızı, İçişleri Bakanlığımızı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızı, Antalya Valiliğimizi ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığımızı bu olaya el atmaya, adalet mekanizmasını ve idari yaptırımları ivedilikle harekete geçirmeye davet ediyoruz.
Hiçbir ihmal bir evladın canından daha önemsiz değildir. Adaletin tecelli etmesi ve sorumluların yargı önünde hesap vermesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

