Vali Şıldak, YEDAM’dan Ailelere Seslendi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç ile birlikte Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nden (YEDAM) tüm ailelere seslendi.

Spor Yayın: 27 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 27.09.2024 00:18:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Vali Şıldak, uyuşturucu ile mücadele seferberliğinde ailelerin desteklerine ihtiyaçları olduğunu söyledi. 
 
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’in ev sahipliğinde Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni ziyaret etti. Birimleri ve atölyeleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Şıldak daha sonra Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
 
“Şanlıurfa’da Özellikle Uyuşturucu Konusunda Bağımlılık İstemiyoruz”
Ulusal ve yerel basın kuruluşlarının katıldığı basın toplantısında Vali Hasan Şıldak, uyuşturucu ile mücadelede gerek güvenlik güçleri nezdinde gerekse tedavi ve rehabilite sürecinde kararlı çalışmalarına devam ettiklerini belirterek “Şanlıurfa’da her anlamda uyuşturucuya ve her türlü bağımlılığa karşı seferberlik halindeyiz. Bizler Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi uyuşturucu ile mücadeleyi bir vatan görevi olarak görüyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Güvenlik güçlerimiz her türlü uyuşturucu madde satışı ile kullanımının önüne geçebilmek için yoğun çalışma içerisindeyken, Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum Projesi kapsamında ise bu kez bağımlı gençleri tedavi ve rehabilite ederek topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Kısacası uyuşturucu ile mücadelede bilimsel bir yöntemle çok yönlü olarak uygulamalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 
 
“Ailelerin Desteğine İhtiyacımız Var”
YEDAM’daki toplantıda tüm ailelere seslenen Vali Şıldak, “Özellikle ailelerimiz mutlak suretle çocuklarını takip etmelidirler. Çocuklarının bulunduğu ortamları, arkadaşlarını, alışkanlıklarını onları sıkmadan bir dost gibi yaklaşarak takibini yapsınlar. Yine bunun yanında bağımlılığın zararlarını aileler çocuklarına iletmeli ve bu konuda onları bilinçlendirmeli. Yine aileler çevrelerindeki herhangi bir olumsuzluk durumunda 112 Acil Çağrı Merkezine bildirimde bulunmalı. Kısacası bu mücadelede bizlerin en büyük destekçisi olmalılar” diye konuştu.
Vali Şıldak, konuşmasında özellikle de bağımlılıkla mücadelede Yeşilay’ın çok önemli çalışmaları olduğunu da sözlerine ekleyerek emeklerinden dolayı tüm Yeşilay ekibine teşekkür etti.
 
“Yeşilay Şanlıurfa’da Yoğun Bir Çalışma İçerisinde”
Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç ise Yeşilay’ın çalışma alanı ile ilgili bilgiler vermesinin ardından kuruluşun Şanlıurfa’da yoğun bir çalışma dönemi içerisinde olduğunu söyledi. Türkiye’nin en genç şehrinin Şanlıurfa olduğunun bilincinde olan bir Yeşilay olarak her türlü bağımlılıkla ilgili mücadeleyi sürdürdüklerini söyleyen Doç. Dr. Dinç, “Yeşilay sadece bağımlı gençlerle değil, bağımlılık öncesi önleyici çalışmalar da yürütüyor. Her mahalleye her eve girmeyi ve bağımlılıkla ilgili bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin her ilinde her bölgesindeyiz. Kuruluşumuz vatandaşlarımızın da güveni ve desteği ile bu alanda çalışmalarına devam edecektir” ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.