Şanlıurfa'da '' İlköğretim Haftası '' Kutlamaları Başladı

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı kapsamında ilk olarak Yeni Asri Mezarlık Şehitlik Alanında Çelenk Sunma Töreni icra edildi.

Eğitim Yayın: 13 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 13.09.2021 22:47:05
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çelenk Sunma Töreninde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi KURT, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, gaziler ve öğretmenler hazır bulundular. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt tarafından Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerin  manevi huzurlarında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. 

 İlköğretim Haftası kutlama programı Haliliye Prof. Abdulkadir Karahan İlkokulunda yapıldı. 

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Niyazi Kocadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, gaziler, ilçe milli eğitim müdürleri il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, öğretmen ve velilerin katıldığı program saygı duruşu ve Karaköprü Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro tarafından seslendirilen İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. 

Okula yeni başlayan öğrencilere 4. sınıf öğrencileri tarafından karanfil takdimi, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin okunmasıyla devam eden programın açılış konuşması İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt tarafından yapıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt konuşmasında şunları söyledi ; "Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. 2021-2022 eğitim-öğretim yılımızın İlköğretim Haftasını kutlamak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle eğitim-öğretim yılımızın sağlıklı, huzurlu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak resmi ve özel olmak üzere toplam 2.564 okul ve bu kurumlarımızda çalışan toplam 33.750 öğretmen ile 698.804 öğrencimizin olduğunu belirtmek isterim. Böylesi büyük bir aile içerisinde olmayı bir zenginlik olarak görmek gerek. 

Atatürk'ün eğitim ile ilgili bu sözüne dikkat çekmek isterim:  'Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.'  

Okullar eğitim-öğretim yuvası olarak; dünyayı, bilimi, gelişmeyi öğretirler. Bilgiye ulaşma yolu okullarda öğrenilir. Vatan sevgisini, iyi insan olmayı, doğru davranışları hep okullarda öğreniriz. Bu nedenle okula gelmek, okuldan yararlanmak insan hayatı için çok önemelidir. Sevgili öğrenciler eğer sizler de ailenize, topluma hatta dünyaya yararlı bir birey olmak istiyorsanız okulunuza sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden en iyi şekilde faydalanınız. Okuldaki ve sınıfınızdaki arkadaşlarınıza sevgi ve saygı duygularını besleyiniz. Düzenli ve istekli çalışınız. Hiç unutmayın ki başarılı olmanın yolu düzenli ve istekli çalışmaktan geçer. Sosyal mesafeyi ve maske takmayı dikkate alarak Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydın fikirlere kavuşmanız dileğiyle İlköğretim Haftamız kutlu olsun." 

Yapılan konuşmalar sonrası program, Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi kız halk oyunları ekibinin gösterileri ve ilk ders programı ile son buldu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.