Şanlıurfa'da Gazetecilere "Çok Kanallı Yayıncılık" Sistemi Anlatıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneğince yürütülen "Yerel Medya Buluşmaları Projesi" kapsamında Şanlıurfa'daki yerel ve yaygın medya temsilcileri "çok kanallı yayıncılık" sistemi hakkında bilgilendirildi.

Spor Yayın: 19 Eylül 2021 - Pazar - Güncelleme: 19.09.2021 19:58:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

"Yenişafak ,Milat ,Diriliş postası temsilcisi ,Şanlıurfa Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler yaptığı konuşmada:  İnternet medyasının devreye girmesiyle doğru habere çok daha hızlı ulaşıldığını ve artık gazetecilerin saniyelerle yarıştıklarını  " gerek yayın yapan internet haber sitelerinin, gerekse bu haber sitelerinde çalışanların sayısının hızla artmasına karşın, yasal düzenleme yapılmaması nedeniyle internet gazetecilerinin güvencesiz bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Yasal düzenleme olmadığından gazetecilik mesleği ile ilgisi olmayan kişilerin de internet haber siteleri açarak gazetecilik mesleğine zarar verdiklerini internet medyası ile ilgili düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Mesleği gazeteci olmayanların internet sitesi açarak toplantılara ve etkinliklere davet edilmemelerine rağmen katıldığını sayılarının 100’lere yaklaşması nedeni ile gerçekten bu mesleği yapan yerel gazete, ajans ve televizyonların çalışmalarına engel teşkil ettiklerini Basın mevzuatında gazetecilerin kimler olduğunun tarifinin yapıldığını her kurum ve kuruluş yasalara riayet etmeleri gerektiğini belirtti. Bu nedenle kurum ve kuruluşların basın kuruluşlarını bilgilendirme amacıyla toplantı yapmaktan imtina ettiklerini belirten Güler, burada konuştuklarımız burada kalmasın toplantı sonucu oluşturulacak raporun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sunulması sonrası bizlerle de paylaşılmasını bekliyoruz. " Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.