Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, İl Birincisi Öğrenciyi Kabul Etti

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi KURT ''Ahi EVRAN ve Ahilik'' Resim Yarışması İl Birincisi Öğrencimizi Makamında Kabul Etti.

Eğitim Yayın: 17 Eylül 2021 - Cuma - Güncelleme: 17.09.2021 17:53:47
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Anadolu'da Ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf ve sanatkar zümresinin piri olarak kabul edilen, doğumunun 850. Yılı olan 2021 yılı, UNESCO) tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Ahi EVRAN'ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad etmek; bilginin hikmetle, ticaretin ahlakla buluştuğu Ahilik müessesini dünya milletlerin en doğru şekilde anlatmak, bu kutsal emaneti sonraki nesillere aktarmak amacıyla; Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri bünyesinde mesleki eğitim alan öğrenciler ile Mesleki Eğitim Merkezleri öğrencilerini (Hazırlık, 9. 10. 11 ve 12. sınıflar) kapsayan "Ahi Evran" ve "Ahilik" ana temasında "Yardımlaşma ve Adil Paylaşım" konulu resim yarışmasında il birincisi olan Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Ali ATAŞLAR'ı, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi KURT makamında kabul etti. 

Öğrenci  Muhammed Ali ATAŞLAR'ı, tebrik eden Şanlıurfa İl Milli Eğitim Fevzi KURT, kabul sırasında şu mesajları verdi: "2021 Yılının Ahi Evran Yılı Olarak Kutlanması" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Yardımlaşma ve Adil Paylaşım" konulu resim yarışması, ilimizde öğrencilerimiz tarafından büyük bir teveccühle iştirak edilen bir etkinlik oldu. Yarışma şartnamesine uygun eser vermek için çalışma yapan ve birinci seçilen öğrencimizi tebrik ediyorum. Yarışma takvimi boyunca kendi mukaddes çabasıyla, samimi uğraşlarıyla eser vermeye teşebbüs eden her bir emek sahibi öğrencimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin çalışmalarına rehberlik eden tüm öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Kardeşliğe, cömertliğe, yiğitliğe, fedakarlığa, ahlaka, akla, bilime ve sanata dayanan, kaliteli üretimin ve adil paylaşımın esas alındığı Ahilik teşkilatı Anadolu'da birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin mayasını oluşturmuştur. Ahiler "Hakka hizmet, halka hizmet" anlayışıyla uzun yıllar Anadolu'da ticaretin ve sanat dallarının gelişmesinde, barış ve huzurun tesisinde önemli roller üstlenmişlerdir. Geleceğin çalışma yaşamının rol sahipleri olarak öğrencilerimizin Ahilik teşkilatı ve bu müessesenin oluşturduğu kültürden mayalanmaları, çok değerli bir kazanım olacaktır. Ahilik, meslek ahlakının şekillendiren temel nokta olmuştur. Sevgi, saygı, yardımlaşma ve hayırseverlik gibi değerlerin yaygınlaşması açısından düzenlenen yarışmanın anlamı çok büyüktür.  

             Kabul programı, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi KURT'un il birincisi öğrenciye hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.