Yaşar: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Büyük Bir Devlettir

İş kadını Yaşar, Konsolosluk Müsteşarı ve Rus Evi Başkanı Aleksandr Sotniçenko’ya Türkiye devletinin çok büyük bir devlet olduğunu söyledi.

Spor Yayın: 03 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 03.03.2023 17:42:00
Editör - C.Cahit Coşkun
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

İş kadını Yaşar, Konsolosluk Müsteşarı ve Rus Evi Başkanı Aleksandr Sotniçenko’ya Türkiye devletinin çok büyük bir devlet olduğunu, şu an yaşanan doğal afetlerin devleti hiçbir zaman küçültmediğini ve dünya kamuoyunun da gördüğü gibi Türk halkının devleti ile el ele bir bütün olarak her türlü zorlukları yenebildiğini kanıtladığını söyledi.

 

Jinda Yaşar yaşadığı batı Antalya’nın kalkınması ekonomisinin canlanması amacı ile çeşitli görüşmeler yapmak için diplomasi şehri başkent Ankara’ya bir gezi düzenlemiştir. Bu gezide hedef olarak ihracat sorunları ile alakalı çeşitli görüşmeler programlamış bunlardan en önemlisi Ankara’da yaşadığı ilçe ekonomisi için katkıda bulunabileceğini düşündüğü Türk - Rus ticari ilişkileri ile alakalı temaslar için Ankara’da bir araya geldiği Konsolosluk Müsteşarı ve Rus Evi Başkanı Aleksandr Sotniçenko ile Türkiye ve Rusya arasındaki dostluk ve ticari ilişkileri detaylı bir şekilde görüşülmüştür. Uzun dönemde Türkiye ve Rusya arasındaki ihracat sorunları konuşulmuş, iş kadını Yaşar sayın Sotniçenko’ya Türkiye devletinin çok büyük bir devlet olduğunu, şu an yaşanan doğal afetlerin devleti hiçbir zaman küçültmediğini ve dünya kamuoyunun da gördüğü gibi Türk halkının devleti ile el ele bir bütün olarak her türlü zorlukları yenebildiğini kanıtladığını, Türk halkının devlet yoksa milletin olmayacağını dünyaya haykırırcasına nasıl bir refleks ile oluşan afete karşı devletiyle milletiyle nasıl bir olduğunu Rus diplomata anlatmış.

 

Türkiye, yaş sebze ve meyve ihracatında Rus halkı ve devleti için güvenilir bir ticari limandır

 

“Türk insanın birlik ve beraberlik ruhu ile her türlü zorluğa göğüs gererek böylesi bir afetin aşılabileceğini gösterdi” diye sözlerine devam eden Jinda Yaşar, sözlerine şöyle devam etdi;

“Şunu unutmamak lazım; Türkiye Cumhuriyeti yaş sebze ve meyve ihracatı konusunda Rus halkı ve devleti için her zaman güvenilir bir ticari limandır.”

 

Jinda Yaşar değerli diplomat Aleksandr Sotniçenko’yu Antalya’nın Kumluca ilçesine davet ederek, sağlıklı ve güvenilir ürünlerin nasıl üretildiğini ve ülkemizin sadece bir ilçesinin dahi 38 ülkeye nasıl güvenilir ürün konusunda ihracat kabiliyetinin olduğunu, yerinde göstermek amacı ile kendilerini davet ettiklerini belirtti.

 

Antalya Kumluca’ya Batı Antalya Rus Derneği şubesi kurulması talebi

 

Ayrıca, bölgenin kültürel zenginliği olan Demre ilçesine yoğun bir Rus turist akınının olduğunu belirten Jinda Yaşar, gelen misafirlerin bölgede bir temsilciliğinin olmaması nedeniyle misafirlerin bazı zorluklar ile karşı karşıya geldiğini, bu konuda ilgili taraflara yardımcı olabileceğini gerekirse ortak çalışılarak Kumluca ilçesinde batı Antalya Rus Derneği şubesi kurulması gerekliliğini dile getirmiştir.

 

Değerli Konsolos izinleri olur ise, barış ve dostluk, kardeşlik adına fahri başkanlığını yapabileceğini dile getiren Jinda Yaşar, ilk adımı ise tamamen Rusça yayın yapan bölge tanıtımınada katkıda bulunacağını düşündüğü Türkiye ve Rusya haber portalını kuracağını, değerli diplomat Aleksandr Sotniçenko’ya söylediklerini belirtti.

 

Görüşmelerin son derece olumlu bir havada geçtiğini belirten Sayın Aleksandr Sotniçenko, en yakın zamanda sayın Jinda Yaşar’ın davetine icabet edeceğini, programı doğrultusunda iadeyi ziyaret yapacaklarını kendilerine şahsen belirtmiş olduğunu söyledi.

 

Tekstilci Jinda Yaşar

 

Bilindiği gibi; Jinda Yaşar İstanbul’da büyümüş orada yetişmiş tekstil sektöründe duayen bir ailenin kızı, aile işi tekstil olunca bu sektörde harmanlanmış ve yetişmiş sektörde tasarım deneyimleri ile bir tasarım idölü olmuş, ünlü pop yıldızlarının özel gece kıyafetlerini tasarlayan çok özel bir girişimci iş insanı sayın Jinda Yaşar pandemi döneminde eşi ve çocuğuyla yerleştikleri Antalya’nın güzide ilçesi Kumluca’da iş dünyasına mesleği ile alakalı başarılı girişimler ile beraber yardımseverliğiyle de Kumluca da halkın kalbinde yer etmeye başlamıştır. Özellikle Aralık ayında yaşanmış olan sel felaketinde bölgeye ciddi yardımlarda bulunmuş hayırseverliğiyle ilgi odağı olmaya başlamış bir yardımsever.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.