Büyükelçi Önen’den Gaziler Günü Mesajı

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Gaziler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Mareşal ve Gazilik unvanının verilişinin 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yayın: 19 Eylül 2021 - Pazar - Güncelleme: 19.09.2021 19:19:38
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Büyükelçi A.Emin Önen mesajında, şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olan vatanımıza sahip çıkmaya devam etmemiz gerektiğini, 1. Dünya Savaşı, Çanakkale, Sakarya ve Kurtuluş Savaşımız dönemleri hatta 15 Temmuz ihanet girişimi de göz önüne getirilerek içinde bulunduğumuz dönemleri ve gelecek yılları barış, kardeşlik ve birlik beraberlik içersinde sürdürmemiz gerektiğini söyledi.

Tarih boyunca vatanı en kutsal değeri sayan milletiz

Geçmişimizi unutmamamız, gelecek yılları barış, kardeşlik, birlik beraberlik içersinde sürdürmemiz ve atalarımıza layık birer insan olmamız gerektiğini hatırlatan ÇHC Pekin Büyükelçisi A.Emin Önen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizin ve milletimizin, bugün bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde kanları-canlarıyla vatanlaşmıştır. Vatan; milletlerin her türlü şerden emin olduğu, huzur içinde hür ve bağımsız yaşadığı, kutsal saydığı değerlerini koruyabildiği toprak parçasıdır. Tarih boyunca vatanı en kutsal değeri sayan milletimiz, gerektiği yerde seve seve canını vermeyi göze almış, kültürümüz ve dinimiz şehitlik ve gazilik makamını, insanoğlunun yükselebileceği en yüce mertebe olarak görmüştür. Unutulmamalıdır ki, tarihimizin en görkemli medeniyeti Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi gibi gazilerin attığı temeller üzerinde yükselmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin de dediği gibi; Aziz milletimiz, tarihi boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin açtığı yolda ilerleyerek coğrafyalar fethetmiş, devletler kurmuş ve en zor şartlar altında vatanına, bayrağına ve istikbaline sahip çıkmıştır. Gazilerimiz, fedakarlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız 5 vakit minarelerimizden özgürce okunmaktadır.”

Her zaman birlik ve beraberlik içersinde ve birbirimize destek olalım

Önen mesajında; gazilerimize hayırlı uzun ömürler dilerken, şehitlerimize de Allah’tan rahmet milletimize sabır dileğinde bulunup, her zaman birlik ve beraberlik içersinde ve birbirimize destek olmamız gerektiğini belirterek, “Bilindiği gibi; 13 Eylül 1921'de kazanılan Sakarya Zaferinin hemen ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’nce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanı verilmiş, dolayısıyla her yıl 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz kahramanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. İşte Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere gelinceye kadar kazandığı savaşlarda Kürt-Türk-Arap-Laz-Çerkez-Abaza-Alevi-Sünni ayrımı yapılmaksızın atalarımız omuz omuza cephelerde kahramanca savaşmışlar ve bu vatanı bizlere bırakmışlardır. Savaşlarda bu vatan uğruna canlarını feda ederek şehit olan atalarımız yine yan yana yatmaktadırlar. Birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeyecek, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi elbirliğiyle daha da güçlendireceğiz. Bizi hiçbir kimse birbirimizden ayıramamalıdır. Her zaman kardeşçe, birlik beraberlik içersinde hareket ederek bizi parçalamak, huzurumuzu kaçırmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, bütün gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.