Başkan Güler'den "Dünya Gazeteciler Günü" Mesajı

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Kamil Güler, “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü” dolayısıyla açıklamada bulundu.

Yayın: 21 Ekim 2021 - Perşembe - Güncelleme: 21.10.2021 23:38:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gazetecilik dünyanın en onurlu ve zor mesleği”

Halkın içinden gelen Agah Efendi ve Şinasi, ilk sayısı 21 Ekim 1860’de yayımlanmaya başlanan ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval’de, halkın, diğer deyişle kamunun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik yayın yapmayı amaçlandığını belirten Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Kamil Güler mesajında, günümüzün en zor ve özveri gerektiren mesleklerinden birini yerine getiren tüm medya mensuplarının “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü '”nü kutladığını belirtti.

Basın özgürlüğünün, ülkelerin demokrasilerinin devamının sağlanmasında ve daha güçlü hale getirilmesinde son derece önemli olduğunu belirten Güler, gazeteciliğin dünyanın en zor ve en onurlu mesleklerinden biri olduğunu belirterek, "Gazeteciler, başarılarıyla olduğu kadar, çektikleri sıkıntılarıyla da anılmakta, yapılan açıklamalar ve temenniler, daha hür bir medya talebinin varlığına ihtiyaç duyulduğunu teyit etmektedir" dedi.

           İnternet medyasının devreye girmesiyle doğru habere çok daha hızlı ulaşıldığını ve artık gazetecilerin saniyelerle yarıştıklarını ifade ederek gazeteciliğin esas görevleri arasında toplumu bilgilendirme hakkının, aynı zamanda vatandaşın doğru haber alma hakkıyla eş değer olduğunu belirten Güler, "Gazetecilere yapılacak engelleme, vatandaşın haber alma hakkını engellemektir" ifadelerini kullandı.

           Güler, gerek yayın yapan internet haber sitelerinin, gerekse bu haber sitelerinde çalışanların sayısının hızla artmasına karşın, yasal düzenleme yapılmaması nedeniyle internet sitelerinde görev yapanların güvencesiz bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Yasal düzenleme olmadığından gazetecilik mesleği ile ilgisi olmayan kişilerin de internet haber siteleri açarak gazetecilik mesleğine zarar verdiklerini söyleyen Güler, internet medyası ile ilgili düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

           Zor şartlarda kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına büyük bir özveriyle sorumluluklarını yerine getiren Şanlıurfa medyasının ve tüm basın çalışanlarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü 'nü kutladığını dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.